Almancaya Nasıl Çalışılır?


Almancaya Nasıl Çalışılır?
Bu yazımda Almancaya nasıl çalışılır,hangi yolları izlemelisiniz gibi soruların cevaplarını bu yazımda bulabilirsiniz.Almancaya nasıl çalışılır,dil bilgisi çalışırken ne yapmalıyım vb gibi soruları bu yazı cevaplandıracaktır diye ümit ediyorum.

Öncelikle Almanca öğrenmeye başlamadan önce doğru bir alan seçtiğinize emin olmalısınız,yani her insanın ilgi alanı vardır ve bu ilgi alanları kişiden kişiye değişebilir kısacası özneldir diyebiliriz.Ancak Almanca sizin ilgi alanınız olmak zorunda vb değildir hobi,istek,öğrenme arzusu vb sonucu da Almanca öğrenmeye,çalışmaya başlayabilirsiniz.

1.Almancaya Nasıl Çalışılır?
Her yabancı bir dili öğrenmek için emek,çaba ve zaman gerekmektedir bu durumda Almanca için de geçerli bir durumdur.Ancak yazının başında dediğim gibi ilgi alanları kişiden kişiye değişebildiği gibi yabancı dil öğrenme süresi de kişiden kişiye değişebilir yani “Dil öğrenmeye başladım altı ay oldu hala konuşamıyorum” gibi yaklaşımlar yanlıştır.Dil öğrenme süreci sizin günlük çalışma sürenize ve çevresel faktörlere bağlı olduğu gibi sizlerin emek,istek ve arzusuna da bağlıdır.

Dil öğreniminde en büyük etken öğrendiklerinizi sıklıkla ve usanmadan tekrar etmenizdir.”Ben bunu anladım,öğrendim”diyip tekrar etmezseniz eğer geri dönüp baktığınızda bu çok iyi bildiğiniz konuyu unutmuş olduğunuzu fark edeceksiniz.

Şimdi sizlere birkaç tavsiye;
Yeni Başlayanlar İçin

1.Hergün Almanca Dinleyin
Almanca yayın yapan radyo kanallarını dinleyin bu sadece radyo kanalı olmak zorunda değildir herhangi bir Almanca yayını yapan TV kanalı da olabilir.Ayrıca bunun yanı sıra Almanca filmler ve videolar da izlemenizin faydası olacaktır.

2.Ana dili Almanca olan ya da sizin gibi Almanca öğrenen bir arkadaş edinin
Böyle bir arkadaş edindiğiniz zaman arkadaşınızla karşılıklı konuşmalar yapabilir,Diyaloglar hazırlayıp konuşabilirsiniz ayrıca yeni başladıysanız eğer Başlangıç düzeyi kitaplar okumanızın da faydası olacaktır.

3.Almanca hikayeler okuyun
Çocuklar için yazılmış basit hikayelerden başlayabilirsiniz bunun yanı sıra basitleştirilmiş ESL kitaplarını da deneyebilirsiniz.

4.Yeni öğrendiğiniz kelimeleri not alın
Yeni kelimeler için bir kelime defteri(listesi)oluşturabilirsiniz,ancak bu listeyi oluştururken kelimeleri harf sırasına göre(A…B…C…) yazmanız sizin için daha yararlı olacaktır.Her kelime için örnek cümleler kurun ancak çok gerekmedikçe Almanca-Türkçe sözlük kullanmayın Almanca-Almanca sözlük kullanırsanız eğer sizler için daha çok katkısı,faydası olacaktır.

5.Almanca günlük tutun
Almanca günlük tutmaya bir cümle ile başlayabilirsiniz.Örneğin;Nasıl hissediyorsun,Hava nasıl,Bugün ne yaptın gibi sorular olabilir ertesi gün bir cümle daha yazın ancak ;

Almanca yazı yazarken Daima gramere(dil bilgisi) önem vermeyin.Grameriniz yanlış olabilir çoğu kişi serbest yazımın yararlı olduğu düşüncesi içindedir.İlginizi çeken konularda yazın.Bu size yazmanın eğlenceli tarafını gösterecektir yani kısacası Dilden keyif alın.

Günlük tutmanın yanı sıra Almanca e-postalar da yazabilirsiniz.Öğretmenleriniz ve arkadaşlarınızla hep iletişim içerisinde olun.Birbirinize e-postalar yazın,bunun yanı sıra Yerel haberleri Almanca olarak tekrar yazın,Bu günlük yapılacak alıştırmalardan biridir.Bir yerel gazeteden bir iki haberi her gün okuduktan sonra Almanca olarak yazın.Tekrar yazmaktan kastım birebir çeviri yapın anlamında değil.Unutmayın düzenli olarak yapılan faaliyetler en iyi olanlardır.






UMUT ŞAHİN&RESİMLERLE ALMANCA
resimlerlealmanca@gmail.com
İNSTAGRAM:@resimlerlealmanca




Daha yeni Daha eski